Ova je količina dovoljna za 10 do 12 porcija, ovisno koliko velike kalupe imate. Prije svega zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
U loncu rastopite šećer za karamel na laganoj vatri do zlatnožute boje, obložite karamelom dno svakog kalupa za rožatu i pustiti da se stisne.
Oprezno radite s karamelom, ako dođe u dodir s kožom dolazi do opekotina.
Jaja, šećer, vanilin šećer i sitno naribanu koricu naranče ili limuna mutite pjenjačom dok smjesa ne postane jednolična.
U smjesu s razmućenim jajima dodajte mlijeko, promiješajte, procijedite kroz fino cjedilo i ulijte u kalupe obložene karamelom.
Složite kalupe u dublji pleh, napuniti pleh vrućom vodom do 2/3 visine kalupa. Pecite u pećnici na 150 do 160 stupnjeva, 30 do 40 minuta (ovisi o veličini kalupa), odnosno sve dok krema ne postane želatinasta na dodir.
Ohladite na sobnoj temperaturi, nakon toga u hladnjaku minimalno 2 do 3 sata. Nožićem odvojite rožatu od stijenke kalupa, okrenite kalup i servirajte na tanjur.