Za 8 do 10 velikih kroketa.
Ulje i maslac ugrijte u loncu, dodajte brašno i par minuta miješajte na laganoj vatri. Dodajte češnjak i nakon toga mlijeko, miješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice.
Ukoliko se naprave grudice, usitnite ih štapnim mikserom. Kuhajte 8 do 10 minuta na laganoj vatri uz neprestano miješanje kuhačom. Dodajte šunku, sol i muškatni oraščić.
Maknite s vatre i smjesu razvucite na nauljeni lim za pečenje u obliku pravokutnika, 1 do 2 centimetra debelo. Kad se prestane pariti pokrijte prozirnom folijom i ohladite.
Nakon što se smjesa ohladila na sobnoj temperaturi, stavite u hladnjak. Prije rezanja kroketa smjesa mora biti sasvim ohlađena. Ohlađeni pravokutnik izrežite na 8 do 10 komada.
Panirajte svaki komad, stavite prvo u brašno, zatim umućeno jaje i na kraju u krušne mrvice. Pržite u ulju par minuta da dobiju lijepu boju i poslužite uz salatu.