Mini hamburger peciva

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Mini hamburger peciva by Shutterstock Shutterstock

Napravite ova mekana peciva kad vam dosadi kruh, a možete ih koristiti za razne sendviče, kao peciva za hamburgere i uz namaze za doručak. Posipajte ih najdražim sjemenkama prije pečenja i bit će još mirisnija.

Sastojci

Broj porcija
15

Tijesto

1 kocka svježeg kvasca (40 g)
2 žlicešećera
450 mlmlijeka
750 gglatkog brašna
75 g maslaca
sol

Premaz

1jaje
2 žlicemlijeka

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Kvasac razmrvite u manjoj zdjelici, dodajte šećer i pola količine mlijeka koje ste zagrijali da bude mlako pa pustite da se zapjeni.


U veću posudu usipajte brašno, dodajte sol, omekšali maslac i smjesu mlijeka, šećera i kvasca.


Zamijesite glatko tijesto i ako bude bilo potrebno dodajte još malo brašna. Nemojte pretjerati kako ne bi bilo pretvrdo.


2 Pustite da se digne

Stavite tijesto natrag u posudu i prekrijte čistom kuhinjskom krpom. Neka se diže 30 minuta.


Za to vrijeme upalite pećnicu neka se grije na 185 stupnjeva. Jaja i mlijeko za premaz dobro izmiješajte pjenjačom.


3 Oblikujte peciva

Dignuto tijesto istresite na pobrašnjenu površinu i podijelite na 15 jednakih dijelova. Oblikujte ih u loptice i poslažite u nauljen lim za pečenje.


4 Ispecite

Premažite premazom od jaja i mlijeka i ostavite oko 20 minuta da se dignu. Stavite ih peći oko 30 minuta i poslužite čim se malo prohlade.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.