Zapečene prokulice

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečene prokulice by Shutterstock Shutterstock

Čak i ako niste ljubitelj prokulica vrijeme je da im pružite novu priliku upravo s ovim receptom. Za vegetarijansku verziju izbacite slaninu iz pripreme. 

Sastojci

Broj porcija
4
4 žlicemaslinovog ulja
200 gslanine, narezane na komadiće
200 ggoude ili sličnog sira
sol, papar

Priprema

1Pripremite prokulice

Operite, očistite i kuhajte prokulice u posoljenoj vodi desetak minuta.


2Začinite 

Kuhane prokulice stavite u vatrostalnu posudu za pečenje, prelijte maslinovim ulje, popaprite.


Posipajte sjeckanom slaninom i ribanim sirom.


3Ispecite

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 15 do 20 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.