Baguette s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
8min
KompliciranostTežina
Cijena
Baguette s češnjakom by Shutterstock Shutterstock

Vrlo jednostavno, a jako mirišljavo i fino.

Sastojci

Broj porcija
4
1baguette
100 mlmaslinovog ulja
1 režanjčešnjaka
150 gkrem sira
1 žličicasušenog origana
soli
50 gnaribanog parmezana ili sličnog tvrdog sira

Priprema

1 Pripremite

Pećnicu upalite neka se grije na 220 stupnjeva s upaljenim samo gornjim grijačem.


Baguette narežite na šnite debljine 1,5 do 2 centimetra.


Češnjak jako sitno nasjeckajte pa zagrijte na maslinovom ulju samo da malo pusti miris, nikako da dobije boju ili neugodan, izgoreni miris.


Pomiješajte ulje u kojem je češnjak s krem sirom, sušenim origanom, soli i naribanim parmezanom ili sličnim tvrdim sirom.


2 Ispecite

Svaku šnitu baguettea s gornje strane premažite gore dobivenom smjesom i slažite jednu do druge na lim za pečenje obloženim masnim papirom.


Pecite u zagrijanoj pećnici oko 3 minute, pazite da ne zagore. Poslužite još vruće uz hladne mesne nareske, ukiseljeno povrće ili riblje namaze.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.