Rum kocke

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Rum kocke by Shutterstock Shutterstock

Sočne, čokoladne i zasitne, ove će rum kocke postati vaš omiljeni nedjeljni kolač. Biskvit se radi s orasima koje po želji možete zamijeniti lješnjacima.

Sastojci

Broj porcija
20

Biskvit

6bjelanjaka
200 gšećera
2 žlicebrašna
200 gmljevenih oraha
50 gkakaa u prahu

Krema

6žumanjaka
200 gšećera u prahu
100 gmaslaca
100 gčokolade, nasjeckane
3 žliceruma

Priprema

Biskvit

1 Miksajte bjelanjke

Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva. Lim dimenzija 35×25 cm obložite papirom za pečenje. U veću zdjelu ulijte bjelanjke i miksajte ih dok se ne formiraju u mekani snijeg, oko 3 minute. Postepeno dodajte šećer uz konstantno miksanje dok se ne formira čvrst snijeg.


2 Dodajte suhe sastojke

Isključite mikser i dodajte suhe sastojke. Sjedinite špatulom i ulijte smjesu u pripremljeni lim. Poravnajte površinu špatulom. 


3 Ispecite biskvit 

Prebacite lim s biskvitom u pećnicu i pecite 25 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Krema

4 Kuhajte kremu

U posudu otpornu na toplinu dodajte žumanjke i šećer te miksajte dok smjesa ne postane pjenasta, oko 5 minuta. Posudu prebacite na paru i kuhajte uz konstantno miksanje oko 15 minuta. Pri kraju kuhanja dodajte čokoladu, maslac i rum.


5 Premažite kolač

Vrućom kremom prelijte kolač i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Prebacite u hladnjak na minimalno 3 sata. Poslužite ukrašeno naribanom čokoladom ili slatkim vrhnjem. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.