Uvrnuta makovnjača

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Uvrnuta makovnjača

Makovnjača na moj način :)

Sastojci

Broj porcija
22

Dizano tijesto

250 mlmlijeka
15 gsvježeg kvasca
400 gglatkog brašna
1jaje
1 vrećicavanilin šećera
šećera po želji
30 mlulja

Nadjev

300 gmljevenog maka
2 vrećicevanilin šećera
šećera po želji
100 mlmlijeka

Premaz

1jaje, razmućeno

Priprema

1Zamijesite tijesto

U mlijeku otopite svježi kvasac.


Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto.


Ostavite tijesto da odstoji 40 minuta na sobnoj temperaturi.


2Pripremite nadjev

U posudu stavite mlijeko, dodajte mljeveni mak i šećer. Dobro promiješajte i kuhajte nekoliko minuta.


3Razvaljajte tijesto

Razvaljajte tijesto i po njemu rasporedite nadjev.


Zarolajte i ostavite da odstoji još sat vremena.


4Ispecite u pećnici

Premažite tijesto razmućenim jajem i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pecite 30 minuta.

July☮
July☮
Hrana je kao i glazba, čini ljude sretnima ☮️🎶