Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva.
Brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu dobro izmiješajte mikserom pa izlijte u lim za pečenje dimenzija otprilike 25 x 35 centimetara kojeg ste obložili papirom za pečenje.
Pecite oko 40 minuta, za svaki slučaj provjerite čačkalicom.
Pustite da se ohladi pa ga prerežite na dva dijela jer ćete kolač slagati kao tortu.
Prašak za puding od čokolade i šećer pomiješajte s mlijekom,, stavite na paru i skuhajte.
Klasično, kao i kad kuhate svaki drugi puding, dovoljno je oko tri minute da se zgusne.
Prvi (donji) dio biskvita vratite u lim za pečenje u kojem se pekao, poškropite ga polovicom količine ruma, na to istresite još vrući puding, stavite višnje iz kompota i pokrijte drugim dijelom biskvita.
I njega poškropite preostalom količinom ruma.
Sastojke za glazuru otopite na pari i prelijte kolač.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i onda ga prebacite u hladnjak da se potpuno ohladi.