Sočni kolač s čokoladom i višnjama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Sočni kolač s čokoladom i višnjama by Shutterstock Shutterstock

Višnje, čokolada, biskvit i krema glavni su sastojci ovog kolača koji je stvoren za polukišne vikende. Ma, stvoren je za svako godišnje doba jer je prefin.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

350 gglatkog brašna
3čvrsta jogurta
150 gšećera
200 mlsuncokretovog ulja
3 žlicekakaa
1 žlicasode bikarbone
50 ml ruma za natopiti biskvit

Krema

400 mlmlijeka
50 gšećera
1 vrećicapraška za puding od čokolade
250 gvišanja iz kompota

Glazura

100 gtamne čokolade
50 gmaslaca
50 mlmlijeka

Priprema

1 Ispecite biskvit

Upalite pećnicu da se grije na 180 stupnjeva.


Brašno, jogurt, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu dobro izmiješajte mikserom pa izlijte u lim za pečenje dimenzija otprilike 25 x 35 centimetara kojeg ste obložili papirom za pečenje.


Pecite oko 40 minuta, za svaki slučaj provjerite čačkalicom.


Pustite da se ohladi pa ga prerežite na dva dijela jer ćete kolač slagati kao tortu.


2 Napravite kremu

Prašak za puding od čokolade i šećer pomiješajte s mlijekom,, stavite na paru i skuhajte.


Klasično, kao i kad kuhate svaki drugi puding, dovoljno je oko tri minute da se zgusne.


3 Složite i ohladite

Prvi (donji) dio biskvita vratite u lim za pečenje u kojem se pekao, poškropite ga polovicom količine ruma, na to istresite još vrući puding, stavite višnje iz kompota i pokrijte drugim dijelom biskvita.


I njega poškropite preostalom količinom ruma.


Sastojke za glazuru otopite na pari i prelijte kolač.


Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i onda ga prebacite u hladnjak da se potpuno ohladi.

Ana Korenic