Maslac sobne temperature pomiješajte sa šećerima i soli pa miksajte oko 5 minuta. Dodajte jaje pa miksajte ponovno dok smjesa ne postane kremasta.
Potom dodajte ostale sastojke koje ste prethodno pomiješali u zdjelici pjenjačom. Kratko ih izmiješajte mikserom s ostalim sastojcima. Rukama oblikujte kuglice, svaka neka bude oko 20 grama.
Na plehu obloženim papirom za pečenje ostavite 2 do 3 cm razmaka između svakog keksa. Sada dršku kuhače malo nabrašnite pa u svakoj kuglici napravite udubinu oko pola centimetra dubine.
Sada kekse dobro ohladite, najbolje u zamrzivaču 20 minuta, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 190°C.
Keksi bi trebali biti skroz tvrdi kad idu na pečenje, inače će se previše spljoštiti.
Pecite kekse oko 17 minuta, tj. dok ne dobiju boju s donje strane. Odmah ih špatulom prebacite na rešetku za hlađenje.
U mikrovalnoj pećnici ili na pari otopite zasebno sitno sjeckanu tamnu i bijelu čokoladu. Pazite da ih ne pregrijete.
Svaku čokoladu stavite u jednu vrećicu za ukrašavanje, a možete i u običnu vrećicu. Odrežite mali otvor na vrhu vrećice. Prvo stavite malo tamne čokolade u svaku udubinu keksa pa na to stavite čokoladnu kuglicu. Zatim kuglici nacrtajte oči pomoću bijele čokolade, a kad se malo stvrdnu, dodajte i zjenice pomoću tamne čokolade.
Zadnji korak je tamnom čokoladom iscrtati po četiri noge sa svake strane keksića.