U brašno dodajte na listiće izrezan maslac i izmiješajte rukama da dobijete mrvice.
Dodajte sir koji ste malo ostavili da se ocijedi pa ga umijesite u tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna da dobijete glatko tijesto.
Podijelite ga na 4 kugle, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku na sat vremena ili preko noći.
Ugrijte Nutellu u mikrovalnoj ili na laganoj vatri, da bude mlaka. Dodajte pržene mljevene lješnjake.
Mljevene lješnjake, orahe ili bademe pomiješajte s obje vrste šećera i cimetom.
Nakon sto se tijesto ohladilo najmanje sat vremena, izvadite kuglu, lagano pobrašnite podlogu i razvaljate. Podijelite mješavinu lješnjaka i šećera na 4 dijela.
Jedan dio istresite na podlogu i opet podijelite na dva dijela. Na prvom dijelu razvaljate tijesto, posipajte ga s ostatkom te okrenite nekoliko puta tijesto dok vam se cijela mješavina lješnjaka i šećera ne uhavti za tijesto.
Potom razvaljajte tijesto na tanko, podijelite ga na 8 do 12 trokuta, ovisno koliko velike kiflice želite. Nadjev podijelite na 4 dijela da imate za svaku kuglu jednako.
Svaku kiflicu nadjenite s malo nadjeva i zamotajte. Ponovite postupak s preostale 3 kugle tijesta.
Stavite kiflice na lim obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta, odnosno dok kiflice dobiju zlatno žutu boju.
Najfinije su svježe, a ako ih spremite u kutiju ostat će fine par dana.