Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Kalup dimenzija oko 18x25 cm obložite masnim papirom.
Na laganoj vatri otopite šećer i vanilin šećer, med, maslac i vodu. Smjesu prohladite.
Pomiješajte brašno sa začinom za medenjake i praškom za pecivo pa dodajte koricu naranče i jaje.
Umiješajte i prohlađenu smjesu od maslaca i meda pa uz pomoć miksera ili špatule napravite meko tijesto (treba biti ljepljivo).
Izlijte u kalup pa utisnite dlanovima u kalup i pecite 15-ak minuta dok u sredini ne bude skroz pečeno. Kratko ohladite pa s papirom izvadite iz kalupa.
Kalup u kojem ste pekli bazu obložite plastičnom folijom. Želatinu prelijte vodom i pustite da nabubri 6-7 minuta.
Polovicu cijeđenog soka naranče pomiješajte sa šećerom i zagrijte do vrenja. Kad se šećer otopi, umiješajte želatinu i pustite da se otopi.
Pomiješajte s ostatkom soka, pa izlijte u kalup u kojem ste prethodno pekli bazu. Ohladite dok se ne stisne.
Na ohlađenu bazu iskrenite pomoću plastične folije žele pa uklonite foliju. Marcipan razvaljajte na veličinu kalupa pa stavite na žele. Sve skupa ohladite, najbolje u zamrzivaču.
Ohlađenu smjesu narežite na kockice željene veličine pa opet zamrznite ili dobro ohladite u frižideru. Od ove količine sastojaka dobije se oko 40 kockica.
Čokoladu otopite na pari pa umiješajte ulje. Svaku kockicu umočite u čokoladu, ocijedite višak pa stavite na masni papir dok se ne stisne. Ukrasite po želji.
Držite u hladnjaku, a prije posluživanja neka 10-ak minuta odstoji na sobnoj temperaturi.