Čokoladna torta s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna torta s jagodama by Marija Ričko Marija Ričko
Čokoladna torta s jagodama by Marija Ričko Marija Ričko

Čokoladna torta s jagodama po receptu Marije Ričko iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

12jaja
12 žlicašećera
9 žlicabrašna
7 žlicakakaa
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli

Krema

1 lmlijeka
3pudinga od čokolade
130 gčokolade za kuhanje
8 žlicašećera
200 gmaslaca

Preljev za biskvit

200 mlmlijeka
2 žlicešećera
2 žlicekakaa

Dodatno

800 gjagoda
500 mlvrhnja za šlag
200 gčokolade za kuhanje
3rebra bijele čokolade

Priprema

Biskvit

1Odvojite žumanjke od bjelanjaka

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjka i prstohvata soli umutite čvrsti snijeg.


2Umutite žumanjke

Žumanjke i šećer pjenasto umutite.


3 Pomiješajte suhe sastojke

U zdjeli pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, dodajte u smjesu žumanjaka.


4Umiješajte bjelanjke

U dobivenu smjesu špatulom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.


5Stavite peći

Smjesu za biskvit ulijte u namašćeni i pobrašnjeni kalup promjera 26 cm i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 35 minuta.


6Ohladite, prerežite i natopite biskvite

Pečeni biskvit ostavite da se prohladi pa ga prerežite na 3 jednaka dijela. Svaki natopite preljevom od mlijeka i kakaa.

Krema

7Zakuhajte puding

Mlijeko zavrijte, dodajte šećer i ukuhajte puding prema uputama na vrećici.


8Dodajte čokoladu

Kada smjesa zavrije dodajte na sitno nasjeckanu čokoladu, miješajte dok se čokolada ne otopi i sastojci se sjedine.


9Dodajte maslac

U ohlađenu smjesu dodajte maslac, dobro izradite mikserom.

Slaganje torte

10Složite tortu

Prvi dio biskvita premažite trećinom kreme, zatim stavite na ploške narezane jagode i poklopite drugim biskvitom. Na isti način slažite i ostale sastojke dok ih ne utrošite.


11Istucite čvrsti šlag

Vrhnje za šlag umutite i njime premažite i ukrasite tortu.


12Dodajte jagode

Oprane i očišćene jagode umočite u istopljenu bijelu i crnu čokoladu, ostavite na pek papiru da se čokolada stegne pa dekorirajte tortu.