Recepti

Bazgolada

1h 10min

Izrazito ukusan i aromatičan pekmez od jagoda kojem bazga daje ono nešto :)

Ganache

(7)
20min

Ganache krema vrlo je jednostavna za pripremu, a radi se o mješavini čokolade i slatkog vrhnja.

Mačje oči

(5)
40min

Stari i bezbroj puta provjereni recept za kojim možete uvijek posegnuti, neovisno o sezoni ili godišnjem dobu. Kada sam bila mala nikada mi nije bilo jasno zašto ga svi zovu "mačje oči" jer je mene neopisivo podsjećao na dalekozor i od tada je u mojoj obitelji postao poznat kao "dalekozor kolač".

Najmekše buhtle

(5)
1h 25min

Jeste li za buhtle? Dizano tijesto napunjeno finim domaćim pekmezom koje tako neodoljivo podsjeća na kuhinju naših baka. Ovdje se nalazi recept koji miriše na djetinjstvo, baku i mamu, staru kuhinju iz koje su uvijek izlazile najfinije slastice…

Burek/Pita

(8)
1h 35min

Danas ne pričamo o nazivima koji su ispravni ili ne, već o samom načinu pripreme.Što je zapravo potrebno za domaći burek/pitu? Samo par sastojaka - brašno i voda, radna površina, stolnjak, valjak za tijesto... I bonus sastojak, malo ili malo više strpljenja!

Kroasan kiflice

(7)
1h 40min

Hrskave izvana, mekane iznutra odlična su kombinacija kroasana i domaćih kiflica. Tijesto se za vrijeme pripreme premazuje maslacem, te se one pri pečenju vrlo lijepo i bogato razlistaju, daju karakterističan izgled kroasana, a sama priprema je vrlo jednostavna.