U zdjeli pomiješajte brašno, vodu i sol. Rukama mijesite tijesto dovoljno dugo dok se ne počne odvajati od prstiju i zdjele.
U drugu posudu ulijte ulje, dovoljno da prekrije dno. Premjestite tijesto u posudu, premažite uljem i prekrijte prozirnom folijom, te ostavite da odmara 1 sat.
Na radnu površinu stavite stolnjak i obilno ga pospite brašnom. Tijesto razvaljajte koliko je moguće valjkom za tijesto, a zatim ga rukama razvlačite iznutra prema van dok ne bude prozirno.
Dijelove tijesta koji vise preko stola uklonite. Višak ulja koji je ostao u zdjeli poprskajte po razvučenom tijestu.
Svježi sir, jaje, vrhnje i sol dobro promiješajte, razmažite po razvučenom tijestu ali ne sasvim do sredine.
Pomoću stolnjaka smotajte tijesto (svaku stranu zamotajte samo do pola stola) te nožem prerežite sredinu koja spaja dvije role. Role uvijte u oblik “puža” i prebacite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Prije pečenja burek/pitu premažite uljem, pecite na 200 stupnjeva 30-35 minuta.
Vruću pitu/burek odmah premažite smjesom tople vode i otopljenog maslaca.