Bazgolada

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Bazgolada by Shutterstock Shutterstock
Bazgolada by Shutterstock Shutterstock

Izrazito ukusan i aromatičan pekmez od jagoda kojem bazga daje ono nešto :)

Sastojci

Broj porcija
8
1 kgočišćenih jagoda
5cvjetova bazge
750 gšećera
1želin
1limun - sok

Priprema

1Pripremite jagode

Jagode operite, očistite i narežite na četvrtine.


2Premjestite u posudu i kuhajte

Jagode stavite u posudu, pomiješajte sa šećerom i stavite kuhati na laganu vatru.


3Pripremite želin

Želin pripremite prema uputama na vrećici i dodajte jagodama.


4Dodajte limunov sok i bazgu

Dodajte sok jednog limuna i cvjetiće bazge koju ste prethodno oprali.


5Kuhajte bazgoladu

Kada zavrije kuhajte još 3-5 minuta uz povremeno skidanje pjene.


6Ulijte u staklenke

Vrućom bazgoladom punite tople staklenke, zatvorite ih okrenite na poklopac na 5 minuta, zatim ih okrenite i ostavite da se ohlade.

Napomena

Ako je bazga ocvala, cvjetiće zamijenite sa 100 ml soka od bazge.