Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, prosijte ih i dodajte žumanjcima.
U dobivenu smjesu lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu za biskvit i pecite na 180 stupnjeva otprilike 15 min. Topli biskvit zamotajte u čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.
Jaja i šećer umutite mikserom i kuhajte na pari dok se šećer ne otopi.
Dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i rum pa kuhajte još 10 min. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućeni maslac.
Biskvit odrolajte, namažite polovicom kreme, na nju stavite banane (po dvije jednu iza druge) kojima ste odrezali krajeve i zarolajte s obje strane prema sredini. Roladu preokrenite tako da rubovi budu s donje strane i premažite ostatkom kreme.
Dobro ohladite.