Mačje oči

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mačje oči by Tigerlilly47 Tigerlilly47
Mačje oči by Tigerlilly47 Tigerlilly47
Mačje oči by Tigerlilly47 Tigerlilly47

Stari i bezbroj puta provjereni recept za kojim možete uvijek posegnuti, neovisno o sezoni ili godišnjem dobu. Kada sam bila mala nikada mi nije bilo jasno zašto ga svi zovu "mačje oči" jer je mene neopisivo podsjećao na dalekozor i od tada je u mojoj obitelji postao poznat kao "dalekozor kolač".

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

5jaja
5 žlicašećera
0,5praška za pecivo
1 žlicabrašna (vrhom puna)
1 žlicakakaa

Krema

3jaja
150 gšećera
200 gtamne čokolade
150 gmaslaca
1 žlicaruma
4banane

Priprema

Biskvit

1Odvojite žumanjke od bjelanjaka

Žumanjke dobro izmiksajte sa šećerom, od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg.


2Žumanjcima dodajte suhe sastojke

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao, prosijte ih i dodajte žumanjcima.


3Umiješajte snijeg

U dobivenu smjesu lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka.


4Stavite peći

Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, izlijte smjesu za biskvit i pecite na 180 stupnjeva otprilike 15 min. Topli biskvit zamotajte u čistu kuhinjsku krpu i ostavite da se ohladi.


Krema

1Jaja i šećer kuhajte na pari

Jaja i šećer umutite mikserom i kuhajte na pari dok se šećer ne otopi. 


2Dodajte čokoladu i maslac

Dodajte sitno nasjeckanu čokoladu i rum pa kuhajte još 10 min. U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućeni maslac.


3Složite roladu

Biskvit odrolajte, namažite polovicom kreme, na nju stavite banane (po dvije jednu iza druge) kojima ste odrezali krajeve i zarolajte s obje strane prema sredini. Roladu preokrenite tako da rubovi budu s donje strane i premažite ostatkom kreme.

Dobro ohladite.


Tigerlilly47
Tigerlilly47