Pomiješajte 100 ml toplog mlijeka, kvasac i šećer i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.
Maslac otopite i malo prohladite. Zagrijte mlijeko, dodajte u njega jaje i vilicom lagano umutite.
U posudu stavite brašno, vanilin šećer, prstohvat soli i naribanu limunovu koricu , dodajte aktivirani kvasac i mikserom (nastavcima za tijesto) umijesite glatko tijesto.
Tijesto pokrijte čistom krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči.
Tijesto razvaljajte, izrežite kvadrate željene veličine i na svaki stavite žličicu domaćeg pekmeza.
Formirajte rukama "kuglice" i stavite u namašćenu formu za pečenje tako da je na dnu onaj dio "kuglice" gdje ste je zatvorili.
Tako posložene buhtle ostavite da se još jednom dignu, premažite otopljenim maslacem i stavite peci na 160-170 stupnjeva u hladnu pećnicu otprilike 35-40 minuta.