Najmekše buhtle

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Najmekše buhtle by Tigerlilly47 Tigerlilly47
Najmekše buhtle by Tigerlilly47 Tigerlilly47
Najmekše buhtle by Tigerlilly47 Tigerlilly47

Jeste li za buhtle? Dizano tijesto napunjeno finim domaćim pekmezom koje tako neodoljivo podsjeća na kuhinju naših baka. Ovdje se nalazi recept koji miriše na djetinjstvo, baku i mamu, staru kuhinju iz koje su uvijek izlazile najfinije slastice…

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

500 gglatkog brašna
100 gšećera
250 mlmlijeka
1jaje
100 gmaslaca
1vanilin šećer
20 gsvježeg kvasca
1 prstohvatsoli
naribana korica limuna

Nadjev

domaći pekmez ili đžem

Priprema

1Aktivirajte kvasac

Pomiješajte 100 ml toplog mlijeka, kvasac i šećer i ostavite na toplom da se kvasac aktivira.


2Maslac otopite, zagrijte mlijeko i dodajte jaje

Maslac otopite i malo prohladite. Zagrijte mlijeko, dodajte u njega jaje i vilicom lagano umutite.


3Umijesite glatko tijesto

U posudu stavite brašno, vanilin šećer, prstohvat soli i naribanu limunovu koricu , dodajte aktivirani kvasac i mikserom (nastavcima za tijesto) umijesite glatko tijesto.


4Ostavite da se diže

Tijesto pokrijte čistom krpom i ostavite da se diže dok se ne udvostruči.


5Razvaljajte tijesto, izrežite kvadrate pa nadjenite

Tijesto razvaljajte, izrežite kvadrate željene veličine i na svaki stavite žličicu domaćeg pekmeza.


Formirajte rukama "kuglice" i stavite u namašćenu formu za pečenje tako da je na dnu onaj dio "kuglice" gdje ste je zatvorili. 


6Ostavite da se dižu pa stavite peći

Tako posložene buhtle ostavite da se još jednom dignu, premažite otopljenim maslacem i stavite peci na 160-170 stupnjeva u hladnu pećnicu otprilike 35-40 minuta.