Božičina bučnica

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Božičina bučnica by Shutterstock Shutterstock

Recept za bučnicu Božice Glavaš iz Novoselca, objavljen u knjizi "Neka buče govore jelom", autorice Marice Svetlečić.

Sastojci

Broj porcija
10
500 gkora za savijaču
500 gsvježeg kravljeg sira
300 gmuškatne buče, naribane i ocijeđene
200 mlkiselog vrhnja
3jaja
4 žlicekukuruzne krupice
maslac
sol

Premaz

150 mlkiselog vrhnja
2jaja

Priprema

1Pripremite nadjev

Naribanu i ocijeđenu buču pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem, jajima i kukuruznom krupicom, posolite i dobro izmiješajte.


2Nadjenite kore

Kore nadjenite i zarolajte, te ih položite u lim za pečenje premazan maslacem. Posipajte ih s nekoliko listića maslaca.


3Ispecite u pećnici

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 10 minuta na 180°C. Nakon 10 minuta, izvadite bučnicu iz pećnice i prelijte mješavinom vrhnja i jaja te zapecite dok ne dobije rumenu boju. Izrežite i poslužite toplo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.