U posudu prosijte brašno, dodajte šećer u prahu i prstohvat soli te naribajte hladni maslac
Rukama izmrvite sastojke kako bi dobili smjesu nalik pijesku. Dodajte žumanjak, pola žlice vina ili ruma te naribanu koricu limuna.
Rukama brzo umijesite glatko tijesto.
Tijesto odmah razvaljajte, premjestite u namašćen i brašnom posut kalup. Tijesto prekrijte prozirnom folijom i spremite u hladnjak na 1 sat.
Odmoreno tijesto izbockajte vilicom, prekrijte papirom za pečenje, na njega usipajte grah i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 15 minuta (tzv pečenje na slijepo). Nakon toga maknite papir za pečenje i grah pa pecite tijesto još 10 minuta.
Pečeno tijesto ostavite da se ohladni na sobnoj temperaturi.
Pjenjačom izmiješajte žumanjke, 50 g šećera, vanilijom i žlicom brašna.
U posudu ulijte mlijeko, zagrijte ga na laganoj vatri. Kada je mlijeko vruće ulijte pripremljenu smjesu te miješajte pjenjačom. Kremu kuhajte nekoliko minuta na laganoj vatri.
Kuhanu kremu prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.
Posebno izradite omekšali maslac s 50 g šećera, miksajte dok ne dobijete pjenastu, svijetlu smjesu. Sjedinite ohlađenu kuhanu kremu s izrađenim maslacem.
Na ohlađeno, pečeno tijesto rasporedite pripremljenu kremu.
Na kremu slažite oprane i očišćene jagode. Kistom premažite jagode sirupom od bazge, pospite sjeckanom bijelom čokoladom i pistacijama. Kolač ohladite par sati pa poslužite.