Lješnjak stavite u veći kalup za pečenje koji ste obložili masnim papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Gotovi su kad se počne širiti lijepi miris, a kožica im se počne lagano ljuštiti.
Lješnjake provucite kroz dvije krpe da im uklonite kožicu. Sameljite ih.
Maslac narežite na manje komade pa rukama pomiješajte s mlijekom u prahu.
U lonac stavite šećer i malo vode pa zagrijte uz miješanje i pustite da jednom prokuha. Sklonite s vatre i odmah umiješajte u smjesu maslaca i mlijeka u prahu.
Dodajte mljeveni lješnjak i eurokrem. Dobro promiješajte sastojke.
Kada dobijete jednoličnu smjesu, stavite je u hladnjak da se stisne.
Vlažnim rukama oblikujte manje kuglice. Čokolade posebno otopite na pari s uljem (za svaku uzmite 80 ml ulja).
Kuglice umočite sa svih strana u čokoladu i ostavite ih na rešetku ili na masni papir da se ocijede.
Kad se glazura stisne (nakon otprilike 20 minuta), kuglice možete prošarati drugom glazurom. Za to ćete samo trebati uliti ostatak glazure u plastičnu vrećicu, kojoj probušite lagano vrh i glazuru sipate u tankim mlazovima po kuglicama.
Pustite da se glazura skoro potpuno stisne pa pospite šarenim mrvicama.