Punjeni baguette

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni baguette by Shutterstock Shutterstock

Punjeni baguette idealan je za sve vrste zabava, možete ga poslužiti kao predjelo.

Sastojci

Broj porcija
4
60 gkobasice po izboru
1baguette
300 gsvježeg sira
60 gcrvene paprike
60 gzelene paprike
1 prstohvatmljevenog papra
2 žlicesvježeg peršina
sol

Priprema

1Izdubite sredinu francuskog kruha

Francuski kruh prerežite na dva dijela i svakom dijelu odrežite krajeve. Dugačkim nožem (ili drškom kuhače) izdubite sredinu svake polovice da dobijete prostor koji ćete puniti nadjevom.


2Pripremite nadjev

Paprike operite pa ih očistite i narežite na kockice, a isto narežite i kobasicu koju ste odabrali po ukusu.


Potom u zdjelu stavite krem sir pa mu dodajte sjeckane paprike i kobasicu, papar te svježe nasjeckani peršin.


Nadjev dobro promiješajte i po potrebi posolite.


3Punite francuski kruh

Izdubljeni francuski kruh punite sirnim nadjevom tiskajući ga prema sredini. U tome vam može pomoći bilo što promjera sličnog rupi u francuskom kruhu, a čime možete potisnuti nadjev prema sredini.


Svaku polovicu kruha zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na par sati kako bi se nadjev stisnuo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.