Punjeni zapečeni šampinjoni

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Punjeni zapečeni šampinjoni by Shutterstock Shutterstock

Prilično jeftino jelo. Ispadne puno porcija tako je je taman za zabave i okupljanja.

Sastojci

Broj porcija
12
1 kgvećih šampinjona
1 žlicamaslinovog ulja
1crveni luk
250 gribane kuhane šunke
150 gribanog sira poput gaude ili trapista
100 gkiselog vrhnja
1jaje
½ žličicesušenog kopra
sol, papar

Priprema

1 Očistite šampinjone

Šampinjone očistite kuhinjskim papirnatim ručnikom ili krpom pa odvojite peteljke.


Klobuke malo izdubite žličicom, a to pomiješajte s nasjeckanim peteljkama.


2 Napravite punjenje

Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckani crveni luk, dodajte peteljke šampinjona i posolite i popaprite.


Dinstajte oko 10 minuta, maknite s vatre pa umiješajte ribanu kuhanu šunku, sir, kiselo vrhnje, jaje i sušeni kopar.


3 Napunite šampinjone

Upalite pećnicu da se grije na 185 stupnjeva. Svaki klobuk očišćenih šampinjona napunite smjesom, rasporedite je da imate dovoljno za sve.


4 Ispecite

Posložite jedan do drugog na malo nauljen lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Poslužite toplo.

Ana Korenic