Sušeni bakalar koji se namakao u vodi najmanje 24 sata skuhajte u posoljenoj vodi dok se ne počne odvajati od kosti.
Očistite kuhani bakalar da vam ostane samo meso, a vodu u kojoj se kuhao sačuvajte.
Crveni luk nasjeckajte na kockice, a češnjak protisnite ili nasjeckajte skroz na sitno.
U lonac ulijte maslinovo ulje i kad se zagrije dodajte sjeckani crveni luk pa dinstajte da uvene i lagano požuti. Nemojte da pregori jer će jelo imati neugodan okus.
Ubacite sitno sjeckani češnjak i uz stalno miješanje dinstajte pola minute do minutu, tek da zamiriši.
U lonac sada dodajte bakalar očišćen od kosti, sitno sjeckani peršin, slatku crvenu papriku i koncentrat rajčice. Posolite i popaprite pa podlijte bijelim vinom.
Uz lagano miješanje kuhajte dok vino ne ispari.
Krumpir ogulite i narežite na deblje ploške, oko 2 centimetra.
Dodajte u lonac, dodajte vode da prekrije sve sastojke i kuhajte oko pola sata da krumpir omekša.