Zapečena pašta

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Zapečena pašta

Brzo i jednostavno jelo.

Sastojci

Broj porcija
4
200 gtjestenine oblika po želji
200 gnaribanog sira poput gaude
200 gpečenog mesa (odojka ili purice)
200 gkiselog vrhnja
100 mlmlijeka
2jaja
sol, papar
1 žlicamaslaca za premazati posudu za pečenje

Priprema

1Zagrijte pećnicu na 220 °C

Keramičku ili bilo koju drugu vatrostalnu posudu za pečenje u kojoj ćete zapeći tjesteninu premažite s malo maslaca.


2Složite

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. U posudu za pečenje slažite red tjestenine, red krupno ribanog sira i natrganog mesa pa red tjestenine.


Izmiješajte jaja s vrhnjem i mlijekom, posolite i popaprite te prelijte po tjestenini. Umak bi trebao pokriti svu tjesteninu. Vrh posipajte naribanim sirom.


3Ispecite

U prethodno zagrijanoj pećnici pecite oko pola sata. Poslužite još toplo, a dobro je i kad se ohladi.

Ana Korenic