Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte dodajući vodu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom te ga dodajte u smjesu od žumanjaka.
U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u smjesu. Lim obložite papirom za pečenje i ispecite dvije kore biskvita, na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
Za pripremu kreme istucite slatko vrhnje i umiješajte želatinu koju ste pripremili po uputama na poleđini vrećice.
Kada se krema i biskvit ohlade, premažite biskvit polovicom kreme i poravnajte.
Na pari otopite čokoladu, dodajte ulje, vodu i maslac.
Na kremu prelijte tanak sloj glazure od čokolade. Kada se sloj stvrdne, premažite ga preostalom kremom, pa na nju položite drugi biskvit. Kolač još samo prelijte ostatkom glazure.
Kolač po želji ukrasite čokoladnim mrvicama ili komadićima čokolade. Poslužite ga hladnog.