Kinder Pingui

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kinder Pingui by Shutterstock Shutterstock

Kinder Pingui postaje sve popularniji kolač, pogotovo za (dječje) rođendane.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

3 žlicešećera
3 žliceglatkog brašna
3žumanjka
3bjelanjka
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žlicakakaa
3 žlicetople vode
Napomena:

Krema

500 mlslatkog vrhnja
1 vrećicaželatine

Glazura

200 gčokolade za kuhanje
1 žlicaulja
100 mlvode
50 gmaslaca

Priprema

1Pripremite biskvit

Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte dodajući vodu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom te ga dodajte u smjesu od žumanjaka.


U drugoj posudi napravite snijeg od bjelanjaka i umiješajte ga u smjesu. Lim obložite papirom za pečenje i ispecite dvije kore biskvita, na 180 stupnjeva oko 20 minuta.


2Pripremite kremu

Za pripremu kreme istucite slatko vrhnje i umiješajte želatinu koju ste pripremili po uputama na poleđini vrećice.


Kada se krema i biskvit ohlade, premažite biskvit polovicom kreme i poravnajte.


3Pripremite glazuru

Na pari otopite čokoladu, dodajte ulje, vodu i maslac.


4Završite kolač

Na kremu prelijte tanak sloj glazure od čokolade. Kada se sloj stvrdne, premažite ga preostalom kremom, pa na nju položite drugi biskvit. Kolač još samo prelijte ostatkom glazure.


Kolač po želji ukrasite čokoladnim mrvicama ili komadićima čokolade. Poslužite ga hladnog.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi