Napravite tijesto tako da u manjoj posudi pomiješajte kvasac s toplom vodom i šećerom. Promiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi 10 minuta kako bi se kvasac aktivirao.
U većoj posudi sjedinite brašno, ulje i sol, napravite udubinu u sredini pa u nju ulijte smjesu s kvascem i rukama umijesite tijesto. Tijesto prebacite na pobrašnjenu podlogu te ga mijesite 10-tak minuta dok ne postane elastično i glatko. Veću posudu lagano nauljite i u nju stavite tijesto. Prekrite krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplome 45 do 60 minuta kako bi tijesto naraslo, a za to vrijeme pripremite nadjev.
Kako bi ste dobili umak od rajčice, pomiješajte, pasiranu rajčicu s origanom, bosiljkom i soli po ukusu.
Pripremite šampinjone tako da ih očistite i nasjeckate na ploške, a mozzarellu narežite na tanke šnite.
Ako koristite svježi špinat ubacite ga u ključalu, posoljenu, vodu na minutu do dvije. Isperite ili uronite u ledenu vodu kako bi se spriječilo njegovo daljnje prekuhavanje, a zatim ga dobro ocijedite.
U tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje pa na njega stavite češnjak i špinat. Popržite minutu do dvije pa sklonite s vatre. Ako je potrebno špinat još malo ocijedite od viška tekućine. Umiješajte ricottu, naribani parmezan, začinite sa soli i paprom i ostavite sa strane da se ohladi.
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva.
Tijesto koje je naraslo podijelite na 6 jednakih kuglica, pa svaki na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u krug. Polovicu tijesta punite sa šunkom, sirom i šampinjonima, a drugi dio sa smjesom od špinata i mozzarellom. Na jednu polovicu kruga, ali da vam od ruba ostane 1 do 1,5 cm slobodnog prostora, stavite umak od rajčice, dvije do tri žlice, poslažite šunku i narezani sir, stavite nasjeckane šampinjone i pospite naribanim sirom.
Vodom, pomoću kista, navlažite rubove pa preklopite drugom polovicom. Rub dobivenog polumjeseca lagano utisnite prstima, zavrnite prema unutra i još jednom pritisnite. Isti postupak ponovite i s drugim punjenjem, po želji stavite umak od rajčice, smjesu sa špinatom i poslažite narezanu mozzarellu, preklopite i zatvorite rubove.
Lim obložite papirom za pečenje pa na njega poslažite preklopljeno tijesto. Na vrhu napravite 2 do 3 reza nožem, kako bi para mogla izlaziti van tokom pečenja, prebacite u pećnicu i pecite 15 do 20 minuta, odnosno dok ne tijesto ne dobije zlatno žutu boju.
Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi, premažite maslinovim uljem i poslužite.