Jaffa cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Jaffa cheesecake by Shutterstock Shutterstock

Podloga ovom cheesecakeu nije klasična - od keksa i maslaca, već su to Jaffa keksi na koje ide krema od sira.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

14Jaffa keksa

Krema

800 gsvježeg sira
4jaja
120 gšećera
2 žlicekukuruznog škroba (gustina)
0,5naranče (korica i sok)

Glazura

120 mlslatkog vrhnja
120 gtamne čokolade

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Upalite pećnicu da se grije na 170 stupnjeva. Za to vrijeme ćete složiti cheesecake za pečenje.


2Pripremite podlogu

Na dno kalupa za tortu promjera 26 centimetara stavite papir za pečenje. Stijenke kalupa premažite s malo maslaca. Po dnu kalupa poslažite Jaffa kekse tako da je čokoladni dio prema gore.


3 Pripremite kremu od sira

U posudi izmiksajte sve sastojke za kremu od sira. Prelijte preko pripremljene podloge od keksa i poravnajte.


4Ispecite

Pecite cheesecake u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 45 minuta. Pečenu tortu u kalupu pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi.


5Pripremite glazuru i prelijte preko cheesecakea

Zagrijte vrhnje za šlag te u njemu otopite tamnu čokoladu. Prelijte preko ohlađene torte i poravnajte. Ostavite da se ohladi najprije na sobnoj temperaturi, a onda cheesecake stavite u hladnjak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.