Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke ogulite i naribajte, pa ih pomiješajte sa šećerom, limunovim sokom i naribanom koricom, rumom i cimetom. Ostavite sa strane.
U većoj posudi pomiješajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo. Lim za pečenje srednje veličine premažite s malo maslaca.
Suhu smjesu podijelite na četiri dijela, a jabuke na tri. Možete napraviti i manje slojeva ako mislite da niste dovoljno vješti.
U tom slučaju, suhu smjesu podijelite na tri, a jabuke na dva dijela.
Na dno stavite prvi dio suhe smjese, pa pokrijte jabukama. I tako dok ne potrošite sve sastojke, odnosno složite slojeve.
Možete si pomoći tako da dnom čaše lagano poravnate suhi sloj, a jabuke žlicom ili gumenom lopaticom, da slojevi budu ravniji.
Na vrh narežite maslac na listiće i posložite po završnom sloju suhe smjese.
Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. Ohlađeno posipajte šećerom u prahu.