Sipana pita od jabuka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Sipana pita od jabuka by shutterstock shutterstock

Neobična pita za koju ne trebate mijesiti prhko tijesto.

Sastojci

Broj porcija
12

Suho tijesto

350 gpšeničnog griza
250 gglatkog brašna
150 gšećera
1 vrećicapraška za pecivo

Nadjev

1,5 kgjabuka
150 gšećera
1limun, korica i sok
1 žlicaruma
cimet po ukusu

Slaganje pite

150 gmaslaca

Priprema

1 Pripremite jabuke


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Jabuke ogulite i naribajte, pa ih pomiješajte sa šećerom, limunovim sokom i naribanom koricom, rumom i cimetom. Ostavite sa strane.


2 Pripremite suho tijesto


U većoj posudi pomiješajte griz, brašno, šećer i prašak za pecivo. Lim za pečenje srednje veličine premažite s malo maslaca.


3 Složite pitu


Suhu smjesu podijelite na četiri dijela, a jabuke na tri. Možete napraviti i manje slojeva ako mislite da niste dovoljno vješti.


U tom slučaju, suhu smjesu podijelite na tri, a jabuke na dva dijela.


Na dno stavite prvi dio suhe smjese, pa pokrijte jabukama. I tako dok ne potrošite sve sastojke, odnosno složite slojeve.


Možete si pomoći tako da dnom čaše lagano poravnate suhi sloj, a jabuke žlicom ili gumenom lopaticom, da slojevi budu ravniji.


Na vrh narežite maslac na listiće i posložite po završnom sloju suhe smjese.


4 Ispecite


Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta. Ohlađeno posipajte šećerom u prahu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.