Londoneri

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Londoneri by Shutterstock Shutterstock

Starinski kolač s prhkim tijestom, marmeladom, meringom i orasima.

Sastojci

Broj porcija
12

Prhko tijesto

250 goštrog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
150 gmaslaca
100 gšećera
3žumanjka

Premaz

150 gmarmelade od šipka ili marelica za premaz

Nadjev

3bjelanjka
150 gšećera
150 gmljevenih oraha

Priprema

1 Zamijesite podlogu

Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte hladni maslac narezan na kockice. Prstima utiskujte maslac u brašno kako biste dobili mrvičastu smjesu.


Sad dodajte šećer i žumanjke pa zamijesite prhko tijesto. Oblikujte u deblji pravokutnik, spljoštite, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku oko pola sata.


Upalite pećnicu neka se grije na 165 stupnjeva.


2 Pripremite nadjev

Električnim mikserom napravite snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer, pa miješajte dok se kristalići ne rastope, a na kraju gumenom lopaticom ili drvenom kuhačom umiješajte mljevene orahe.


3 Ispecite

Ohlađeno tijesto razvaljajte da stane u lim za pečenje dimenija otprilike 25 x 35 centimetara. Ako vam negdje popuca, nema veze - zakrpajte prstima.


Premažite tijesto pekmezom, a po sloju pekmeza rasporedite istučeme bjelanjke s orasima. Pecite oko 45 minuta. Prije rezanja dobro ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.