U prosijano brašno dodajte prstohvat soli te obje vrste šećera pa naribajte hladni maslac.
Utrljajte maslac u brašno da dobijete mrvičastu, pjeskovitu smjesu. To možete i pomoću multipraktika. Dodajte žumanjke, vino i naribanu limunovu koricu.
Zamijesite glatko tijesto pa ga malo spljoštite, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
Ako ćete raditi od dva dijela, podijelite tijesto na veći dio za podlogu i manji za gornji dio.
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva da se zagrije. Za nadjev istucite bjelanjke s malo soli u čvrst snijeg (ja sam dodala i ona dva što su mi ostala od pripreme prhkog tijesta).
Žumanjke dugo tucite sa šećerom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu. Dodajte orahe i limunovu koricu pa sjedinite. Ručno umiješajte snijeg.
Ohlađeno tijesto razvaljajte na masnom papiru u veličinu lima za pečenje (moj je bio 28 x 40 cm) pa skupa s papirom smjestite tijesto u lim.
Preko tijesta rasporedite nadjev i poravnajte. Ukoliko radite s gornjim tijestom, stavite preko nadjeva drugi dio tijesta (razvaljan, u trakicama ili nariban).
Kolač pecite 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada se ohladi, pospite šećerom u prahu i uživajte u starinskom okusu bakinog kolača.