Pomiješajte kvasac s toplim mlijekom da se zapjeni. Dodajte u brašno pomiješano s praškom za pecivo i soli. Ubacite i rastopljenu svinjsku mast i jogurt. Zamijesite glatko tijesto pa pustite da se digne oko 45 minuta.
Razvaljajte na oko centimetar debljine, a s gornje strane tek malo nožem zarežite (pazite da ne zarežete do kraja) da na tijestu ostane oblik mreže.
Možete razvaljati tijesto deblje ili tanje, kako vam više paše. Samo imajte na umu da će se peći kraće ako su tanje.
Okruglim kalupićem (kao da izrezujete pogačice od čvaraka) izrežite pogačice i stavite na nauljen lim za pečenje, malo razmaknute jer će tijekom pečenja narasti.
Premažite svaku razmućenim žumanjkom i posipajte sjemenkama lana.
Neka se pogačice još malo dignu dok se pećnica grije na 200 stupnjeva, a onda ih pecite oko 20 minuta.