Od glatkog brašna, suhog kvasca, umućenog jajeta, šećera, soli, ruma, ulja i mlijeka zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da se kratko diže.
Umijesite omekšali maslac i dobro izradite tijesto. Posudu pokrijte i ostavite na toplome da se digne još jednom.
Mljevene orahe zalijte sa vrućim lijekom, dodajte ostale sastojke i dobro promiješajte.
Odvojite žumanjak od bjelanjka, od bjelanjka izradite čvrsti snijeg i lagano ga umiješajte u pripremljene orahe. Griza dodajte toliko da smjesa ne bude tekuća.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika, na debljinu 1cm i jednoliko namažite pripremljenim nadjevom. Zamotajte ga u formu "rolade", prerežite popola duljinom, formirajte pletenicu i prebacite u namašćeni kalup
Pletenicu pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da se diže dok se pećnica ne ugrije na 170 stupnjeva.
Pecite 50 minuta, nakon 15min s gornje strane pokrijte aluminijskom folijom kako ne bi izgorila. Ohlađenu pletenicu pospite šećerom u prahu.