Razdovojte žumanjke od bjelanjaka. Potom u dubljoj zdjeli pjenasto izmiksajte žumanjke sa šećerom. Dodajte glatko brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo pomiješan s kakaom. Izmiksajte.
Za kraj izmiksajte bjelanjke s prstohvatom soli i dodajte u smjesu od žumanjaka. Smjesu izlijte u pleh za pečenje obložen papirom za pečenje, dimenzija 24x34cm. Biskvit pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta, pečeni biskvit ohladite.
U dublju posudu ulijte mlijeko i stavite kuhati s tim da manji dio mlijeka odvojite u jednu manju zdjelicu u koju još dodate šećer, brašno i gustin. Sve dobro promiješajte.
Kada mlijeko zavri, dodajte mješavinu gustina i brašna. Cijelo vrijeme miješajte pjenjačom kako se ne bih stvorile grudice. Kada se krema zgusne stavite je strane i pustite da se ohladi.
Izmiksajte omekšali maslac te dodajte u ohlađenu kremu. Sve još dobro sjedinite s mikserom da nastane glatka krema.
Ohlađeni biskvit prelijte sirupom koji se radi ovako:
U manji lonac na vatru stavite vodu i šećer i kada se šećer otopi prelijte preko ohlađenog biskvita.
Na preliveni biskvit ravnomjerno rasporedite kremu i dobro poravnajte. Prelijte čokoladnom glazurom koju ste napravili ovako:
Čokoladu za kuhanje otopite s uljem. Kada se malo ohladi, prelijte je preko kreme i poravnajte ako je potrebno.
Kolač dobro ohladite prije rezanja.