U zdjelu ulijte mlijeko, kristal šećer, vanilin šećer, čokoladu za kuhanje i maslac. Stavite na srednje jaku vatru i miješate dok se sve ne otopi i sjedini.
Zatim maknite s vatre i u smjesu dodajte mljeveni keks te sve opet dobro promiješajte da se poveže. Pripremljenu smjesu ostavite da se ohladi.
A dok se hladi, pripremite si dvije oblatne i jaffa kekse koji će ići na sredinu kolača.
Ohlađenu smjesu od keksa podijelite na dva dijela. Jedan dio rasporedite preko oblatne (glatki dio ide dolje, a kockasti gore), poslažite jaffa kekse (čokoladni dio dolje, a biskvitni gore), preko jaffa keksa rasporedite drugi dio smjese od keksa te stavite drugi list oblatne (također ide glatki dio gore a kockasti dolje).
Gornju oblatnu malo pritisnite rukama te opteretite neki teretom kako bi se sve ravnomjerno rasporedilo - na primjer, stavite jedan protvan preko kolača i gore lonac u koji ste ulili vode do pola.
Tako pripremljeno ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, najbolje preko noći.