Cheesecake iz Torterie Macaron

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake iz Torterie Macaron by Torterie Macaron Torterie Macaron
Cheesecake iz Torterie Macaron by Torterie Macaron Torterie Macaron
Cheesecake iz Torterie Macaron by Torterie Macaron Torterie Macaron

Ako vam cheesecake doma nikad ne ispadne tako dobro kao u slastičarnici, recept za ovaj iz poznate zagrebačke slastičarnice Torterie Macaron će vam sigurno olakšati posao. Postoji par detalja na koje morate obratiti pažnju pa je najbolje da pročitate recept.

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga od keksa

300 gkeksa
100 gmaslaca

Krema od sira

600 gkrem sira
200 gšećera
1vanilin šećer
4jaja
limunova korica i sok

Preljev od kiselog vrhnja

500 gkiselog vrhnja ili milerama
180 gšećera

Priprema

1 Napravite podlogu od keksa

Kekse sameljite i pomiješajte s rastopljenim maslacem.


Stavite ih u kalup za tortu (promjera cca 25 cm) i utisnuti sa žlicom ili šalicom kao podlogu.


2 Napravite kremu od sira

Krem sir izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom, limunovim sokom i dodajte jaja. Izlijte na podlogu od keksa i poravnajte.


3 Pecite

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite 20 minuti na 170 stupnjeva, otvorite pećnicu da izađe para, smanjite temperaturu na 150 stupnjeva i pecite još 20 minuta.


4 Napravite preljev od kiselog vrhnja

Kiselo vrhnje i šećer izmiješajte pjenjačom i prelijte preko žlice na kremu od sira.


5 Ispecite do kraja

Vratite u pećnicu još 10 minuta na 150 stupnjeva, zatim ugasite pećnicu, malo otvorite vrata i ostavite tortu od sira još cca 10 minuta.


Ukrasite po želji. Dobro ohladite prije posluživanja.