Čudo od jednog jajeta

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Čudo od jednog jajeta

Recept za brzi kolač koji nikada ne razočara



Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

150 gkristal šećera
550 gglatkog brašna
80 gmljevenih oraha
2 gmlijeka
1 jaje
50 mlulja
1prašak za pecivo

Krema

2pudinga od vanilije
700 mlmlijeka
1vanilin šećer
7 žlicašećera
150 gmaslaca

Glazura

150 gčokolade za kuhanje
4 žliceulja

Priprema

1Napravite biskvit

Pomiješajte brašno s praškom za pecivo, dodajte orahe i šećer, na kraju umiješajte mlijeko, umućeno jaje i ulje. Sve sjedinite mikserom.


2Biskvit stavite peći

Smjesu ulijte u lim za pečenje koji se prethodno nauljili i pobrašnili, dimenzija 25x35 i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta.


Pečeni biskvit ohladite.


3Dok se biskvit hladi napravite kremu

U dublju zdjelu ulijte 4 dl mlijeka i stavite kuhati, a preostalih 3 dl ulijte u posebnu posudu te dodajte 2 praška za puding i obje vrste šećera. Sve sjednite pjenjačom.


4Pripremljenu smjesu ulijte u vruće mlijeko

Kada mlijeko zavrije dodajte pomiješane sastojke i miješajte pjenjačom dok se krema ne zgusne.


Gotovu kremu ohladite, dodajte maslac i sve zajedno nakratko izmiksajte.


5Kremom namažite biskvit

Kremu rasporedite preko ohlađenog biskvita i zagladite nožem ili špatulom.


6Prelijte glazurom i ohladite

Čokoladu za kuhanje i ulje istopite na pari, kratko ohladite te prelijte preko kreme. Ostavite kolač u hladnjaku da se stisne, najbolje preko noći.

Kristina Nekić
Kristina Nekić