Orahe sameljite. Neka jaja i maslac budu sobne temperature. Naribajte koricu limuna.
Jaja mutite sa šećerom dok ne dobijete svijetlu pjenastu smjesu.
Dodajte koricu limuna i ulje i nastavite mutiti mikserom.
U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i mljevene orahe.
Umiješajte špatulom u smjesu s jajima i promiješajte.
Pripremite dva okrugla kalupa za pečenje promjera oko 28cm - premažite ih maslacem i obložite masnim papirom.
U svaki kalup ulijte pola smjese za podlogu.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 20 minuta, dok smjesa ne postane suha (provjerite čačkalicom).
Ohladite pa svaku koru prerežite na dva dijela, kako biste dobili 4 sloja biskvita.
Odvojite 300 ml mlijeka i umiješajte brašno i šećer.
Ostatak mlijeka zagrijte do vrenja pa ulijte smjesu šećera, mlijeka i brašna. Skuhajte uz miješanje kao puding (nekoliko minuta).
Pokrijte prozirnom folijom i ohladite na sobnoj temperaturi.
Posebno umutite maslac i dodajte ga u ohlađenu kremu. Mikserom kratko spojite smjese.
Šećer dobro promiješajte s vrućom vodom dok se ne otopi.
Jaje dobro umutite mikserom pa polako dodajte kap po kap otopljenog šećera uz miksanje.
U vruću smjesu dodajte usitnjenu čokoladu i mljevene orahe.
Dobro promiješajte i ohladite na sobnoj temperaturi.
Posebno umutite maslac i dodajte ga u ohlađenu kremu. Mikserom kratko spojite smjese.
Na dno kalupa posložite prvi biskvit. Preko podloge ide 1/4 bijele kreme pa keks namočen u sok od naranče. Na keks slažite 1/4 bijele kreme pa drugi biskvit pa 1/2 crne kreme. Preko crne kreme rasporedite treći biskvit, 1/4 bijele kreme pa namočeni keks. Na keks rasporedite ostatak bijele kreme, zadnji biskvit i ostatak crne kreme.
Tortu ohladite prije posluživanja.