Anđelina torta od mascarponea i šumskog voća

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
1h + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Anđelina torta od mascarponea i šumskog voća by Anđela Smoljan Anđela Smoljan

Torta od mascarponea i šumskog voća po receptu Anđele Smoljan iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

200 gkeksa
150 gmaslaca

Bijela krema

250 gslatkog vrhnja
100 gbijele čokolade
500 gmascarpone sira

Voćna krema

300 gšumskog voća
100 gšećera
10 gželatine u prahu
250 gslatkog vrhnja

Priprema

Podloga

1Izradite podlogu od keksa

Kekse usitnite, pomiješajte sa omekšanim maslacem i utisnite u kalup promjera 24 cm.

Bijela krema

2Izradite slatko vrhnje

Mikserom izradite slatko vrhnje.


3Dodajte čokoladu i mascarpone

Otopite bijelu čokoladu, pomiješajte sa mascarponeom i tučenim slatkim vrhnjem. Dobro promiješajte i stavite na podlogu od keksi.

Voćna krema

4Šumsko voće i šećer zajedno kuhajte pa usitnite

Šumsko voće i šećer kuhajte na laganoj vatri. Kada je voće kuhano, usitnite ga u blenderu i dodajte želatinu pripremljenu prema uputama na vrećici.


5Dodajte slatko vrhnje

U pripremljenu i ohlađenu smjesu umiješajte prethodno izrađeno slatko vrhnje. Dobivenu voćnu kremu prelijte preko bijele kreme.


6Dobro ohladite

Tortu stavite u hladnjak da se dobro ohladi i stisne.