Martinin kruh

Vrijeme pripremePriprema
1h 15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Martinin kruh by Martina Franjic Martina Franjic

Kruh po receptu Martine Franjić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6
500 gglatkog brašna
1 vrećicasuhog kvasca
0,5 vrećicepraška za pecivo
1½ žličicesoli
½ žličicešećera
300 mlmlake vode

Priprema

1 Zamijesite kruh

Pomiješajte kvasac i vodu, pa zamijesite mekše i ne ljepljivo, glatko tijesto.


Pustite da se diže dok se ne udvostruči (cca sat vremena).


2 Pripremite posudu za pečenje

Vatrostalnu posudu s poklopcem stavite u pećnicu i zagrijte na 220 stupnjeva.


Kada se ugrijala, kruh lagano premijesite, posipajte malo (ili urolajte) brašnom i stavite u vruću posudu.


3 Ispecite

Poklopite i pecite cca 45 minuta (Martina kaže da ona prati boju i po tome zna kad je kruh pečen).