Punjene lignje

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Punjene lignje by Shutterstock Shutterstock
Punjene lignje by Shutterstock Shutterstock

Ovaj ručak vole gotovo svi.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgočišćenih lignji
4 režnjačešnjaka
5 žlicakrušnih mrvica
1crveni luk
50 mlmaslinovog ulja
2 žlicesvježeg nasjeckanog peršina
100 mlbijelog vina
1 kgkrumpira. narezanog na manje komade
sol, papar

Priprema

1 Napravite nadjev

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, kao i krakove lignji. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte krakove, češnjak i peršin. Prodinstajte par minuta uz miješanje.


Posolite, popaprite i dodajte krušne mrvice. Izmiješajte i masknite s vatre.


2 Napunite lignje

Punite lignje i otvor zatvorite čačkalicom.


3 Ispecite

Stavite lignje u vatrostalnu posudu zajedno s krumpirom, prelijte maslinovim uljem i bijelim vinom.


Pokrijte poklopcem ili papirom za pečenje (stavite ga ispod slavine i zgužvate dok curi voda, onda se može lako staviti preko lignji kako vam paše) i stavite peći na 175 stupnjeva oko 30 minuta.


Nakon 30 minuta okrenite lignje i promiješajte krumpire pa pecite još dvadesetak minuta. Pogledajte kad je gotovo - krumpir će biti mekan, a lignje dobiti boju.

Ana Korenic