Brzo ukiseljene rotkvice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Brzo ukiseljene rotkvice by Shutterstock Shutterstock
Brzo ukiseljene rotkvice by Shutterstock Shutterstock
Brzo ukiseljene rotkvice by Shutterstock Shutterstock

Za burgere, sendviče, a tek bao bunse, uh!

Sastojci

Broj porcija
6
100 mljabučnog octa
1 žlicašećera
1 žličicasoli
200 mltople vode

Priprema

1 Narežite rotkvice

Operite ih, maknite lišće, stabljike i donji dio, pa narežite na tanke ploške.


2 Napunite staklenku

Uzmite veću staklenku, a možete i dvije manje. Moraju imati čep, ali ne treba biti nov kao da radite zimnicu koja će stajati u špajzi godinu dana.


Stavite unutra narezane rotkvice.


3 Prelijte

Pomiješajte toplu vodu, jabučni ocat, sol i šećer. Miješajte dok se šećer i sol ne otope.


Prelijte preko rotkvica u staklenci i zatvorite. Tekućina ih mora prekriti.


4 Pustite da se ukisele

Ovo se s razlogom zove brzo kiseljenje - nije kao ono klasično s krastavcima i feferonima gdje ih morate pustiti da se kisele barem dva tjedna.


Pustite rotkvice prelivene tekućinom na sobnoj temperaturi oko sat vremena.


5 Držite u hladnjaku

Nakon toga poklopite i stavite u hladnjak i potrošite u roku dva do tri tjedna. Dobro pašu u burgerima ili bao bunsima.


Ali ako ih prvi put radite - najbolje da probate par ploški. Vidjet ćete kakav imaju okus i uz koju bi vam hranu pasale.

Ana Korenic