Operite ih, maknite lišće, stabljike i donji dio, pa narežite na tanke ploške.
Uzmite veću staklenku, a možete i dvije manje. Moraju imati čep, ali ne treba biti nov kao da radite zimnicu koja će stajati u špajzi godinu dana.
Stavite unutra narezane rotkvice.
Pomiješajte toplu vodu, jabučni ocat, sol i šećer. Miješajte dok se šećer i sol ne otope.
Prelijte preko rotkvica u staklenci i zatvorite. Tekućina ih mora prekriti.
Ovo se s razlogom zove brzo kiseljenje - nije kao ono klasično s krastavcima i feferonima gdje ih morate pustiti da se kisele barem dva tjedna.
Pustite rotkvice prelivene tekućinom na sobnoj temperaturi oko sat vremena.
Nakon toga poklopite i stavite u hladnjak i potrošite u roku dva do tri tjedna. Dobro pašu u burgerima ili bao bunsima.
Ali ako ih prvi put radite - najbolje da probate par ploški. Vidjet ćete kakav imaju okus i uz koju bi vam hranu pasale.