Zeleni falafel

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
4min
Ukupno vrijemeUkupno
34min
KompliciranostTežina
Cijena
Zeleni falafel by Shutterstock Shutterstock

Slanutak u kombinaciji s osvježavajućim limunom i aromatičnim začinskim biljem pravi je izbor za zdravi proljetni obrok!

Sastojci

Broj porcija
4
480 gslanutka
1mali crveni luk
1 režanjčešnjaka
1zeleni čili
25 gsvježeg korijandra
25 gsvježeg peršina
1 žlicamljevenog kumina
1 žličicamljevenog korijandera
1 žličicasoli
1 žličicasode bikarbone
2 žlicebrašna
ulje za prženje

Priprema

1Namočite slanutak ranije

Slanutak pripremite ranije: potopite ga u hladnu vodu i pustite da odstoji oko 12 sati. Ocijedite.


2Pripremite povrće i blendajte

Crveni luk i čili usitnite pa ubacite u blender/multipraktik zajedno s češnjakom. Dodajte i začinsko bilje.


Neka blender radi dok se svi sastojci ne povežu. Sada dodajte ocijeđeni slanutak i ostale sastojke. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.


3Oblikujte kuglice

Smjesu oblikujte u male kuglice veličine oraha.


4Pržite

U tavi zagrijte ulje (otprilike na temperaturu od 180 stupnjeva). Pržite kuglice dok ne porumene sa svih strana, otprilike 4 minute.


Stavite na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće.


Poslužite u lepinji uz tahini umak s raznim nasjeckanim povrćem. Također, možete obogatiti jelo dodavanjem kiselog vrhnja za nevegansku verziju.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.