Šarena pita

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Šarena pita

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

800 gglatkog brašna
sol
mlaka voda

Nadjev

6većih krumpira
400 gmljevenog miješanog mesa
1manja butternut bundeva
1veća glavica crvenog luka
1 žlicasvježeg lišća peršina (nasjeckanog)
sol, papar
2 žliceulja

Priprema

1 Napravite tijesto

Od brašna, soli i vode zamijesite tijesto, podijelite na dva jednaka dijela. Neka odstoji 30 minuta.


2 Razvaljajte

Na pobrašnjenoj površini malo razvaljajte tijesto te premažite uljem i ostavite 10-tak minuta. U međuvremenu pripremite nadjev.


3 Napravite nadjev

Crveni luk sitno narežite i stavite pirjati na malo ulja, kada omekani dodajte meso. Pirjajte oko 5 minuta, posolite i popaprite.


Možete dodati i malo češnjaka.


Pirjajte 5 do 7 minuta uz povremeno miješanje.


Krumpir i bundevu ogulite i naribajte. Sve dobro posolite, dodajte peršin i promiješajte.


4 Razvucite tijesto i zarolajte pitu

Tijesto rukama razvucite te otkinite deblje krajeve, malo poškropite uljem te rasporedite nadjev.


Zarolajte s jedne i druge strane ( to je najlakše tako da radite na pobrašnjenom stolnjaku).


5 Ispecite

U nauljenu tepsiju pitu složite u krug, ponoviti postupak s drugim dijelom tijesta i nadjeva te je poškropite uljem i staviti peći na 200 stupnjeva oko 30 minuta.