Ulijte ulje u široki lonac, stavite lonac na srednje jaku vatru i dodajte meso i kobasicu. Pirjajte uz neprestano miješanje dok dobro ne porumeni. Kuhačom razbijte veće komade mesa. Pečenje bi trebalo trajati oko sat vremena. Prvo će meso pustiti tekućinu, a zatim će polako postati hrskavo i smeđe. Kad porumeni i postane hrskavo, premjestite ga u čistu zdjelu.
Otopite maslac u velikom i plitkom loncu na srednje jakoj vatri dok ne dobije boju lješnjaka (pazite da ne zagori). Dodajte luk, mrkvu i celer pa smanjite vatru. Pirjajte poklopljeno uz povremeno miješanje. Pazite da luk ne izgori; ako primijetite da se to događa, dodajte malo vode. Pirjajte dok ne omekša i postane prozirno, oko 10 minuta.
Nakon što je voda isparila, posolite i nastavite pirjati otklopljeno. Često miješajte kako ne bi zagorjelo i pirjajte oko 30 minuta.
Dodajte meso u lonac s povrćem i kuhajte dok sva tekućina ne ispari i meso se ponovno zapeče. Ulijte bijelo vino i kuhajte dok alkohol ne ispari.
Ubacite koncentrat rajčice i promiješajte te kuhajte oko 5-10 minuta.
Postepeno ulijte mlijeko (500-750 ml), miješajući nakon svakog dodavanja dok meso ne upije. Ovo će trajati oko 10 minuta. Posolite po ukusu i dodajte lovorov list.
Kuhajte 2-3 sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Ako se ragu osuši, ulijte preostalo mlijeko i promiješajte. Ako ragu treba još tekućine, ulijte malo vrućeg temeljca.
Gotov ragu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Spremite ga u hladnjak do drugog dana. Prije posluživanja zagrijte ragu i poslužite s tagliatellama.