Nasjeckajte mrkvu, luk i stabljiku celera. Prebacite povrće u mlin za mljevenje mesa koji ima ploču s malim rupama te sameljite povrće.
Narežite carsko meso na manje komade, a zatim sameljite istom mlinom za meso kao i povrće. Ostatak mesa narežite na velike komade. Zamijenite ploču na mlinu za onu s većim rupama, ubacite meso u stroj i sameljite.
Napunite veliki lonac vodom i ostavite da proključa. Ključalu vodu ostavite na laganoj vatri dok pripremate umak.
Zagrijte maslinovo ulje u velikom loncu na umjerenoj vatri. Na vrelo ulje dodajte mljeveno povrće i carsko meso. Pirjajte dok ne meso porumeni i postane hrskavo.
U lonac dodajte govedinu i svinjetinu. Pržite, često miješajući, dok ne porumeni. Posolite i ulijte vino. Kuhajte dok vino ne ispari, oko 10-15 minuta. Ubacite lovorov list, začinite paprom i promiješajte.
Pomaknite meso i povrće prema stranicama lonca, dodajte koncentrat rajčice u sredinu lonca i pržite ga dok se ne otopi. Sve promiješajte i ulijte umak od rajčice te ponovno promiješajte.
Ulijte dovoljno neslane kipuće vode (koju ste pripremili u koraku 4) da pokrije dno. Pirjajte 2 sata, po potrebi podlijevajući kipućom vodom - ragu se ne smije osušiti.
Napunite veliki lonac vodom (5 L), ostavite da zakipi te dodajte sol - tjesteninu ćete kuhati više puta u istoj vodi. Dodajte ¼ tagliatella i kuhajte oko 8 minuta ili dok ne bude al dente.
Prebacite četvrtinu ragùa u veliku tavu i kratko ga pirjajte. U međuvremenu ocijedite tjesteninu, ostavljajući vodu od kuhanja. Umiješajte tjesteninu u tavu s raguom zajedno s malo vode od kuhanja. Promiješajte te prebacite na zagrijani tanjur. Ponovite korake 8 i 9 još tri puta kako biste napravili ukupno četiri obroka.