Išleri

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Išleri by Shutterstock Shutterstock

Kakao keksi spojeni kremom od jaja i preliveni čokoladnom glazurom.

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

220 goštrog brašna
50 gšećera u prahu
150 gmaslaca
1žumanjak
2 žlicekakaa

Krema

3jaja
150 gšećera
100 gmaslaca
1 žlicagustina

Glazura

50 gtamne čokolade
1 žlicaulja

Priprema

1 Napravite tijesto

Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto tako da u brašnu razmrvite maslac, pa dodate sve ostale sastojke.


Ostavite u hladnjaku umotano u prozirnu foliju oko pola sata.


2 Oblikujte i ispecite kekse

Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva.


Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto pa izrezujte kružiće čašicom za rakiju ili kalupom.


Pecite kekse oko 12 minuta.


3 Skuhajte kremu

U vatrostalnoj zdjeli pomiješajte sve sastojke za kremu osim maslaca pjenjačom. Miješajte stalno da ne nastanu grudice. Kad se zgusne, nakon oko 15 minuta, gotova je.


Ohladite je pa u ohlađenu dodajte omekšali maslac i dobro izmiksajte.


4 Spojite kekse kremom

Na svaki drugi pečeni ohlađeni keks stavite malo kreme, najbolje slastičarskom vrećicom da sve izgleda uredno. Poklopite drugim keksom.


5 Prelijte glazurom

Rastopite čokoladu na pari pa umiješajte ulje. Prelijte preko svakog išlera ili umočite vrh. Možete posipati što god želite - kokos, čokoladne strugotine, jestive perlice. Ohladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi