Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u snijeg s polovicom šećera. Istucite žumanjke s ostatkom šećera i vanilin šećerom, dodajte vodu, snijeg od bjelanjaka i na kraju umiješajte brašno i prašak za pecivo.
U lim za pečenje obložen papirom za pečenje ulijte pola smjese za rolade i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 8-10 minuta. Ponovite sa ostatkom smjese.
Ohlađene rolade premažite pekmezom po želji i smotajte u formu rolade.
Želatinu u prahu stavite u posudu i prelijte sa nekoliko žlica hladne vode i ostavite je sa strane da nabubri.
Od mlijeka odvojite nekoliko žlica te u njemu razmutite puding, gustin i šećer. Ostatak mlijeka zagrijte i kada je vruće dodajte pripremljenu smjesu te skuhajte puding. U puding dodajte nabubrenu želatinu i sve dobro izmješajte kako bi se sastojci sjedinili.
Ostavite da se krema ohladi i na kraju dodajte 2-3 tučena šlaga ovisno o čvrstini kreme koju želite.
Rolade narežite na šnite i u pripremljeni obruč za torte naizmjenice slažite rolade, kremu i voće po želji dok ne utrošite sve sastojke.
Preko zadnjeg sloja preliti preljev za torte pripremljen prema uputama na vrećici.
Tortu dobro ohladite u obruču prije posluživanja.