Eton Mess

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Eton Mess by Shutterstock Shutterstock

Hrskavi meringue, šlag i umak od jagoda dobitna su kombinacija, najbolje ga je poslužiti raslađeno.

Sastojci

Broj porcija
6

Meringue

2velika bjelanjka
120 gšećera

Dodatno

500 gjagoda
450 mlvrhnja za šlag
1 žlicašećera u prahu

Priprema

1Izmiksajte bjelanjke i šećer

Umutite bjelanjke u čistoj posudi mikserom dok ne dobijete čvrsti snijeg, a zatim dodajte šećer u 3 dijela, svaki put ponovno miksajte dok ne dobijete čvrste vrhove.


2Žlicom formirajte oblik puslica

Žlicom stavljajte "hrpice" smjese na papir za pečenje. Poslužiti se možete i dresir vrećicom.


3Stavite peći u zagrijanu pećnicu

Pecite na donjoj rešetki pećnice 1h – 1h15 min na 100 stupnjeva dok puslice (beze) ne postanu tvrde, suhe i lako se skidaju s papira za pečenje. Ostavite ih da se ohlade.


4Izmiksajte jagode

1/3 količine jagoda usitnite štapnim mikserom, ostatak sitno nasjeckajte.


5Umutite šlag

U velikoj zdjeli umutite vrhnje za šlag sa šećerom u prahu dok ne dobijete gustu smjesu.


6Složite Eton mess

U čašu naizmjence slažite slojeve grubo mrvljene meringue, miksanih jagoda i šlaga sve dok ne utrošite sve sastojke.

Prije posluživanja dobro rashladite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.