Domaće tortilje

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Domaće tortilje by Shutterstock Shutterstock
Za pripremu domaćih tortilja bit će vam potrebni sastojci koje već imate u smočnici. Potrebno je umijesiti tijesto, podijeliti na manje kuglice, tanko razvaljati i ispeći na vrućoj tavi.

Sastojci

Broj porcija
12
240 goštrog brašna
½ žličicesoli
1 žličicapraška za pecivo
15 gmasti ili maslaca
180 mlvode

Priprema

1Sjedinite sastojke

Sjedinite brašno, sol i prašak za pecivo. Ručno umijesite i maslac ili mast tako da dobijete pjeskastu smjesu. Dodajte vodu i miješajte mikserom dok ne dobijete tijesto.


2Mijesite tijesto

Prebacite ga na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite dok ne postane glatko i elastično. Tijesto razdijelite na 12 jednakih komada te svaki zarolajte u lopticu.


3Ispecite tortilje

Na srednje jakoj vatri zagrijte veću tavu. Valjak za tijesto dobro pobrašnite te svaku kuglicu razvaljajte u tanku i okruglu tortilju. Stavite u vruću tavu i pecite dok se tortilja ne počne napuhivati i dok ne poprimi zlatnu boju, zatim okrenite na drugu stranu i pecite dok i ona ne poprimi zlatnu boju. Gotovu tortilju stavite u posudu s poklopcem kako se ne bi ohladila te ponovite postupak s preostalim tijestom.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
86 kcal
Proteini
2.2 g
Masnoće
1.3 g
Ugljikohidrati
16 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.