Sopa De Lentejas

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Sopa De Lentejas by Shutterstock Shutterstock

Sopa de Lentejas ili španjolska juha od leće.

Sastojci

Broj porcija
4
2mrkve
0,5luka
320 gleće
2 lvode
1 režanjčešnjaka
lovorov list
maslinovo ulje
100 mlpasirane rajčice
sol, papar

Priprema

1U većoj posudi zagrijte ulje

Zagrijte ulje u velikom loncu.


2Dodajte oguljenu mrkvu i luk

Pirjajte mrkvu narezanu na kockice 2 minute a zatim dodajte nasjeckani luk. Kuhajte 1 minutu.


3Dodajte leću i ostale sastojke

Operite leću i dodajte u lonac. Dodajte vodu, češnjak, sol i lovorov list. Kuhajte 25 minuta. Dodajte umak od rajčice.


4Uz povremeno miješanje još malo kuhajte

Kuhajte još 10 minuta ili dok leća ne omekša. Izvadite lovorov list. Poslužite i uživajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.